U subotu, 27. travnja u 17 sati, Fotoklub Split vas vodi na foto safari turu – FACE SPLITA, uz stručno vodstvo vodičice Gabrijele Terze i foto-asistenciju Vicka Vidana. Na turu se kreće s Peristila, bilo bi poželjno da svi sudionici ponesu i fotoaparate te da zajedno zabilježe trenutke druženja i šetnje.


FOTO SAFARI je novi program Fotokluba, s čijom se provedbom krenulo početkom 2024. godine, a dosadašnja dva foto safari druženja izazvala su ogroman interes javnosti i lokalne zajednice koja je ”s gušton” prihvatila ovaj koncept. U ”facama Splita” sudionici će doznati više o sfingama na Peristilu, kipovima na katedrali, Grguru Ninskom i brojnim drugim, zaštitnim licima Splita.

Program foto safarija zamišljen je kao otkrivanje nepoznatog o poznatom, odnosno upoznavanje grada, lokalne zajednice, kulturne i povijesne baštine uz stručno vođenje licenciranih turističkih vodiča te sudjelovanje članova Fotokluba Split koji sa svoje stručne strane priču o gradu upotpunjuju savjetima o fotografiji, razgovoru o motivima, kadrovima, kompoziciji, ali i najpoznatijim splitskim fotografima i fotografijama. Poželjno je da sudionici na safari šetnju ponesu fotoaparat te uz zajedničko druženje i istraživanje zabilježe ljepote našega grada.

Program Foto safari dio je ‘‘Redovnog godišnjeg programa udruge Fotoklub Split za 2024.‘‘ koji se financira sredstvima Zaklade Kultura nova. Sudjelovanje je besplatno, prijave zaprimamo na info@fotoklubsplit.hr, a broj mjesta je ograničen.”