U diskurzivnom programu Foto utorka u Fotoklubu Split sinoć je gostovala legenda hrvatske fotografije i alpinizma, Stipe Božić. U svom predavanju ”Snimanje u nemogućim uvjetima” Stipe Božić se dotakao svojih putovanja i ekspedicija na neke od najegzotičnijih lokacija svijeta te specifičnih uvjeta fotografiranja u ekstremnim uvjetima.

Posjetitelje je oduševio prezentiranim fotografijama te dirljivim i motivirajućim pričama iz vlastitog iskustva. U razgovoru s posjetiteljima i kroz brojna zanimljiva pitanja, Stipe je otkrio i to da je usprkos alpinističkoj karijeri iznimno zimogrozan, što ga je u nekim situacijama i sačuvalo od posljedica ekstremne hladnoće. Na kraju svega, Stipi Božiću uručena je povelja o počasnom članstvu u Fotoklubu Split zbog iznimnog doprinosa razvoju i afirmaciji rada matičnog fotokluba te promociji i razvoju fotografije kako u Splitu, tako i u Hrvatskoj.

Stipe Božić bio je na najvišim vrhovima svijeta, na polovima, u dubinama podzemlja i podmorja. Rezultati ga svrstavaju u jednog od najuspješnijih hrvatskih i svjetskih alpinista. Popeo se je se na 3 najviša vrha na svijetu: Mount Everest (8848 m), K 2 (8611 m) i Kangchenjungu (8586 m). Stajao je i na najvišim vrhovima svih 7 kontinenata: Mount Everest (Azija) Aconcagua (J. Amerika) Mount McKinley (S. Amerika) Kilimanjaro (Afrika) Mount Vinson (Antarktika) Mont Blanc (Europa) Mount Kosciusko ( Australija). Osim planina spustio se 1395 metara duboko pod zemlju u Lukinoj jami na Velebitu, a ako se uzme ta dubina ispod površine zemlje i visina Mount Everesta onda izlazi da drži svojevrstan svjetski visinski rekord. S jednom međunarodnom ekspedicijom na skijama je stigao i na Sjeverni pol. 

Diskurzivni program Foto utorak dio je Redovnog godišnjeg programa Fotokluba Split koji se financira sredstvima Zaklade Kultura nova. Program je realiziran uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.’