Tradicionalna godišnja izložba fotografija mladih fotografkinja i fotografa koja ove godine slavi punoljetnost otvorena je u sinoć u Galeriji fotografije Fotokluba Split. Prisutnima su se s prigodnim riječima obratile Ana Žanko, predsjednica Fotokluba Split, Maja Prgomet, u ime Udruge za promociji kulture mladih “Splitski portal” i Đordana Barbarić, u ime Udruge MoST.

Na natječaj koji je raspisala Udruga za promociju kulture mladih “Splitski portal” ove se godine odazvalo 62 autora/ica mlađih od 30 godina te je na izložbi  postavljeno 76 fotografija od 44 odabranih autora/ica, a najmlađi autori su jedanestogodišnja Zana Stevović i petanestogodišnji Frane Poljak.

Izložba fotografija “Splitska.tiramola”, po prvi put se održala prije 18 godina i od samog početka ima sasvim jednostavan koncept. Sve izložene fotografije su snimljene u Splitu, a autori na dan otvaranja još nisu proslavili 30. rođendan. Postav ove tradicionalne izložbe ovog puta odabrao je Darko Škrobonja, mladi splitski multimedijalni umjetnik i fotograf.

Splitska.tiramola i ove godine imala je  humanitarni karakter jer su se sve fotografije koje su odabrane za postav izložbe uz dozvolu autora prodavale su se jučer na humanitarnoj akciji “A di si ti?” udruge “MoSt”, u sklopu koje se već tradicionalno u mjesecu prosincu prikuplja pomoć za korisnice/ke, te za uređenje i opremanje prostora Centra za beskućnice/ke.