U ponedjeljak, 6. 11. u 19 sati otvara se Klupska izložba Fotokluba Split. Riječ je o tradicionalnoj izložbi kojom se jednom godišnje publici predstavljaju ponajbolja fotografska ostvarenja članova Fotokluba u prethodnoj godini. Ova izložba reprezentativan je presjek i dragocjen svjedok razvoja fotografske djelatnosti u gradu Splitu i okolici te jedna od značajnih izložbi Fotokluba Split s dugogodišnjom tradicijom. Na natječaj za izlaganje na Klupskoj izložbi 2023. godine odazvalo se 29 članova_ica Fotokluba, a radovi njih 18 uvršteni su na izložbu. Tema natječaja bila je slobodna pa su prema tome i odabrani radovi iznimno tematski, tehnički i konceptualno diversificirani, a upravo stilski i vizualni eklekticizam daje naročitu draž ovoj izložbi.

Članovi_ice Fotokluba Split na natječaj su mogli prijaviti do šest fotografija u konkurenciji pojedinačno te do dvije kolekcije po maksimalno četiri fotografije, ne starije od 5. listopada 2022. godine. Sve prijave je anonimno pregledao i ocijenio stručni žiri, ove godine u sastavu – Ivica Nikolac, Žaklina Antonijević i Anđela Vidić. Pobjedničke fotografije i kolekcije ostvarile su najviši ukupni broj bodova od strane ocjenjivača, a za fotografije koje su prošle selekciju te su uvrštene u izložbu vrijedio je kriterij da su zbrojem ocjena ocjenjivača ostvarili minimalno 16 bodova (od maksimalnih 30 bodova). U kategoriji pojedinačno prijavljene su 102 fotografije, a selekciju je prošla 31 fotografija, dok su u kategoriji kolekcije bile 33 prijave, od čega je 19 zadovoljilo kriterij za uvrštavanje na izložbu.

Pobjednici Klupske izložbe 2023. su:

  1. nagrada pojedinačno: Brigita Ercegović  – ”U iščekivanju otoka”
  2. nagrada pojedinačno: Diana Junaković – ”Time”
  3. nagrada pojedinačno: Miroslav Lelas – ”Morska tišina” i ”Putem sredozemne medvjedice”
  1. nagrada za kolekciju: Duje Klarić – ”Badnjak”
  2. nagrada za kolekciju: Tina O’ Reilly – ”Fotosinteza”
  3. nagrada za kolekciju: Antonio Stipinović – ”Mogu li se slike rimovati?”

Za uspjeh i trud također su pohvaljeni: Igor Bakotić, za fotografiju ”Trokuti”; Miroslav Lelas, za kolekciju ”Ja sam budućnost”; Diana Junaković, za kolekciju ”Beyond Glass”; Maja Stojić, za kolekciju ”Dalmaroidi”

Autori_ice čiju su radovi uvršteni na izložbu: Andrija Vrcan, Antonio Stipinović, Brigita Ercegović, Diana Junaković, Duje Klarić, Igor Bakotić, Igor Surjan, Iris Ban, Ivan Galić, Joško Stipanović, Maja Prgomet, Maja Stojić, Marina Blažević, Milan Šabić, Miroslav Lelas, Tina O Reilly, Veljko Ćetković i Žana Hrkać.

Izložba je realizirana uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije te je dio programa ”Redovni godišnji program udruge Fotoklub Split” koji se financira sredstvima Zaklade ”Kultura nova”.