Splitsku ”Štoriju o’ Adventa” i ove će godine upotpuniti 11. izdanje Help-Portraita u organizaciji Fotokluba Split. U nedjelju, 18. prosinca, ekipa splitskog Fotokluba svoju će Galeriju fotografije (Marmontova 5) prenamijeniti u najbožićniji studio u gradu i osigurati vam najbolje fotografije i najljepše uspomene. Vrata Fotokluba bit će otvorena od 10 ujutro do 18 sati poslijepodne, na vama je da ponesete najširi osmijeh, uzmete za ruku svoje najdraže – i ovjekovječite svoju adventsku štoriju!

Help-Portrait je globalna humanitarna inicijativa koju je osmislio je i pokrenuo poznati američki celebrity fotograf Jeremy Cowart. Cilj manifestacije jest da fotografi svojim umijećem i voljom pruže priliku svima zainteresiranima da se na taj dan osjećaju lijepi i važni i da besplatno dobiju kvalitetnu profesionalnu fotografiju. Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet. Na dan održavanja akcije, na određenim lokacijama postavljaju se montažna fotografska studija, a fotografije se odmah printaju i daju ljudima koji su se fotografirali.

 – Božić je oduvijek vrijeme darivanja, druženja i bliskosti, pa je nekako red i na nama fotografima da damo svoj doprinos. Projekt se u Splitu održava već deset godina, i stvarno nas uvijek iznova raduje što možemo našim sugrađanima i sugrađankama pokloniti uspomenu za Božić. Posebno nas veseli i kvalitetna dugogodišnja suradnja s Turističkom zajednicom grada Splita koja je prepoznala vrijednost projekta i uključila nas u splitsku adventsku bajku, poručili su iz Fotokluba Split.