Bogat program Adventa u Sinju i ove će godine biti upotpunjen jednodnevnom manifestacijom Help-Portrait u organizaciji Fotokluba Split. Podsjetimo, prošle godine je Help-Portrait po prvi put održan u Sinju, a kako smo bili oduševljeni odazivom, odlučili smo projekt realizirati i ove godine.

U subotu, 17. prosinca, pretvaramo zgradu Palacine u pravi mali božićni studio te ćemo od 10 do 18 sati besplatno fotografirati i poklanjati vam fotografije! Help-Portrait je globalna humanitarna inicijativa koju je osmislio i pokrenuo poznati američki celebrity fotograf Jeremy Cowart.

Cilj manifestacije jest da fotografi svojim umijećem i voljom pruže priliku svima zainteresiranima da se na taj dan osjećaju lijepi i važni i da besplatno dobiju kvalitetnu profesionalnu fotografiju. Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet. Na dan održavanja akcije, na određenim lokacijama postavljaju se montažna fotografska studija, a fotografije se odmah printaju i daju ljudima koji su se fotografirali.

– Božić je oduvijek vrijeme darivanja, druženja i bliskosti, pa je nekako red i na nama fotografima da damo svoj doprinos. Projekt se u Splitu održava već deset godina, a iznimno nam je drago što smo uspjeli ”dobaciti” i do viteškoga grada, i u tom smislu zahvaljujemo Gradu Sinju što je prepoznao kvalitetu projekta te nas financijski podržao.

Pozivamo vas stoga da u subotu uzmete za ruku svoje najbliže i najdraže, momka, curu, prijatelje, obitelj… i prošetate do Palacine (dvorana pored Muzeja Cetinske krajine Sinj). Na vama je da pripremite svoj najširi božićni osmijeh, a mi ćemo se pobrinuti za sve ostalo!