U petak, 9. prosinca uspješno je otvoreno još jedno izdanje tradicionalne godišnje izložbe fotografija mladih fotografkinja i fotografa “Splitska.tiramola”. Izložba fotografija “Splitska.tiramola”, po prvi put se održala prije 17 godina i od samog početka ima sasvim jednostavan koncept. Sve izložene fotografije su snimljene u Splitu, a autori na dan otvaranja još nisu proslavili 30. rođendan.
Na natječaj koji je raspisala Udruga za promociju kulture mladih “Splitski portal” ove se godine odazvalo 92 autora/ica mlađih od 30 godina te će na izložbi biti postavljeno 69 fotografija od 39 odabranih autora/ica.

Postav izložbe ovog puta odabrala je mlada fotografkinja Anđela Vidić.
Anđela Vidić završila je preddiplomski studij fotografije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, a potom je diplomirala Fotografiju i primijenjenu umjetnost u Nizozemskoj. Bavi se fotografijom, dizajnom i produkcijom umjetničkih projekata te je suosnivačica umjetničke platforme LivingRoom u Nizozemskoj. Trenutno je kao profesorica iz područja fotografije zaposlena u Školi likovnih umjetnosti u Splitu.

“Splitska.tiramola” svake godine ima humanitarni karakter, jer sve fotografije koje budu odabrane za postav izložbe uz dozvolu autora prodavati će se na 21. humanitarnoj akciji “A di si ti?” udruge “MoSt”, na splitskoj Rivi koja će se održati 17. 12., a u sklopu koje se već tradicionalno u mjesecu prosincu prikuplja pomoć za korisnice/ke, te za uređenje i opremanje prostora Centra za beskućnice/ke. Već dvadeset godina ciljevi akcije A di si ti?! su promocija solidarnosti i volonterstva, te prikupljanje pomoći za korisnice i korisnike programa Centra za beskućnice/ke. Kao i proteklih godina sav prihod prikupljen tijekom akcije namijenjen je korisnicama, te uređenju i opremanju prostora u našem Centru za beskućnice/ke. Svakodnevno je smješteno 35 korisnica i korisnika, a usluge Poludnevnog boravka i Socijalne samoposluge koristi više od 120 korisnica/ka.

Popis autora i autorica čije su fotografije odabrane za izložbu: Alys Hewitt, Ana Šeparović, Ante Roca, Antonio Topić, Bartol Deak, Darija Perica, Dora Matošić, Irma Nina Orlandić, Ivana Matković, Karla Kuzmanić, Karla Pejković, Katarina Mijić, Klara Steffen Zanchi, Kristina Orlić, Leonard Toni Nakić, Linda Vidović, Lisa Vulić, Luka Mladinić, Lucija Drača, Luka Vulić, Marija Pralija, Mario Mehuljić, Marita Bulimbašić, Mia Grbavac, Mia Kačić, Mia Milković, Miljenko Dujić, Miroslav Lelas, Noa Vuko, Patricia Dimić, Paula Perišin, Petra Kakić, Roko Birimiša, Romina Pazarac, Stella Jurić, Šime Burazer, Toma Bedalov, Toni Minigo, Ula Reić.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Grada Splita, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Locastica, a što se sve “suši” na ovogodišnjoj Splitskoj tiramoli možete pogledati sve do 30. prosinca u radnom vremenu Galerije fotografije Fotokluba Split.