Sinoć u 19 sati, u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvorena je tradicionalna Klupska izložba kojom se jednom godišnje publici predstavljaju ponajbolja fotografska ostvarenja članova Fotokluba u prethodnoj godini. Ova izložba reprezentativan je presjek i dragocjen svjedok razvoja fotografske djelatnosti u gradu Splitu i okolici te jedna od značajnih izložbi Fotokluba Split s dugogodišnjom tradicijom. Na natječaj za izlaganje na Klupskoj izložbi 2023. godine odazvalo se 29 članova_ica Fotokluba, a radovi njih 18 uvršteni su na izložbu.

Pred prepunom Galerijom fotografije predsjednica Fotokluba Split, Ana Žanko i članice stručnog žirija – Žaklina Antonijević i Anđela Vidić uručile su nagrade pobjednicima ovogodišnjeg izdanja. Prva nagrada u kategoriji pojedinačno otišla je u ruke Brigite Ercegović, za famoznu fotografiju ”U iščekivanju otoka”, Diana Junaković osvojila je drugo mjesto s izvanrednom street art fotografijom ”Time”, a treće mjesto pripalo je mladom Miroslavu Lelasu, sjajnom fotoreporteru koji je članove žirija osvojio fotografijama s plivačke ekspedicije Dine Levačić – Putovima sredozemne medvjedice. U kategoriji kolekcija prvo mjesto pripalo je kolekciji ”Badnjak” toploj, intimnoj, božićnoj priči koju potpisuje Duje Klarić, drugo mjesto osvojila je Tina O’ Reilly sa zanimljivom kolekcijom ”Fotosinteza”, a treće mjesto zauzeo je Antonio Stipinović i kolekcija ”Mogu li se slike rimovati?”. Za uspjeh i trud su također pohvaljeni: Igor Bakotić za fotografiju ”Trokuti”, Maja Stojić za kolekciju ”Dalmaroidi”, Diana Junaković za kolekciju ”Beyond the Glass” i Miroslav Lelas za kolekciju ”Ja sam budućnost”.

Prigoda otvorenja izložbe iskorištena je i za dodjelu statusa počasnog članstva dugogodišnjim članovima i prijateljima Fotokluba Split, legendarnom Fjodoru Feđi Klariću i dobrom i nezamjenjivom duhu Fotokluba, gospođi Radojki Siriščević. Predsjednica Žanko istaknula je da bez njihove ljubavi, truda i zalaganja Fotoklub danas ne bi bio tu gdje je i ova simbolična gesta mali je znak zahvalnosti za sve protekle godine.

Izložba se može pogledati do 24. studenog u radno vrijeme Fotokluba Split.

Izložba je realizirana uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije te je dio programa ”Redovni godišnji program udruge Fotoklub Split” koji se financira sredstvima Zaklade ”Kultura nova”.