U Galeriji fotografije Fotokluba Split u utorak je otvorena izložba radova polaznica tečaja ‘Osnove digitalne fotografije’, generacija 2021/2022.

Osnovni tečaj digitalne fotografije edukativni je program s dugogodišnjom tradicijom koji svake godine u Fotoklubu Split završi do 40 polaznika/ica i iznimno je prepoznatljiv program koji svake godine završi do 40 polaznika/ica. Oni svoju ljubav prema fotografiji razvijaju pod budnim okom voditelja tečaja, fotografa Vicka Vidana, koji im prenosi znanja i o teorijskom dijelu fotografije, ali ih vodi i kroz praktičan dio i samostalan rad. Polaznici tako stječu tehnička i likovna znanja nužna za bavljenje fotografijom kao medijem umjetničkog izričaja.

Izložba polaznika predstavlja nagradu njihovu trudu i priliku da izlažu, mnogi od njih po prvi put, u prestižnom galerijskom prostoru s višedesetljetnom tradicijom kvalitetnog izložbenog programa. Ove godine za izložbu se prijavilo 15 polaznika generacije 2021/2022 godine, a prema selekciji Vicka Vidana od svakoga je autora odabrano nekoliko fotografija za izložbu. Autorice čiji su radovi izloženi su: Ana Bešlić, Ana Dželalija, Anita Kalajžić, Andrea Zanki Vukman, Antonela Nikolanci Bajić, Ivana Cvitković, Klara Domikulić, Magdalena Dević, Marijana Bonačić, Marina Blažević, Mia Jerončić, Nena Vuković, Petra Crnjac, Petra Jelaska i Tea Radun.

Izložba je realizirana uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije te je dio programa ‘Redovni godišnji program udruge Fotoklub Split’ koji se financira sredstvima Zaklade Kultura nova.