U srijedu, 31. svibnja u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvorena je izložba članova Fotokluba Zagreb. Izložbu su otvorili Maja Prgomet, predsjednica Fotokluba Split i Vedran Sminderovac, član Fotokluba Zagreb.

Na izložbi je predstavljeno 66 autora – od onih koji su tek zakoračili u svijet fotografije pa sve do već iskusnih, priznatih i nagrađivanih fotografa. Izložba nema određenu tematiku, već autori nastoje pokazati svoju imaginaciju i intuitivno snalaženje u vremenu i prostoru.
Neki autori jednostavno dokumentiraju motiv u kadru, drugi naglašavaju likovnost, čistoću i jednostavnost umjetničkog zapisa, neki pak naglašavaju humor, a neki u portretu traže karakter snimljene osobe. Od snažnih i upečatljivih kompozicija preko atmosferičnih i poetskih do potpune apstrakcije sve imaju ljepotu i snagu univerzalnosti, a svaka od izloženih fotografija zasigurno će pronaći put do svojeg promatrača. Ovom izložbom, Fotoklub Zagreb želi prezentirati vitalnost, raznolikost i svježinu klupske fotografske produkcije.

Izložba je realizirana uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita te Zaklade “Kultura nova” koja osigurava sredstva podrške za dio programa ”Redovni godišnji program udruge Fotoklub Split” i možete je pogledati do 16. lipnja 2023. godine.

FOTO: Vicko Vidan