U organizaciji Lions Cluba Marjan i Prokulture – opservatorija kulturnih politika Split jučer je u vremenu od 10 do 21 sat u prostoru Prokulture (Poljana Kraljice Jelene 1) održana humanitarna akcija “ZA BOLJI VID”. Posjetitelji su mogli kupiti fotografije, a sva sredstva prikupljena od prodaje namijenjena su za kupnju tonometra (instrument za mjerenje očnog tlaka) Klinici za očne bolesti KBC-a Split.

Fotografije za ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju donirali su članovi Fotokluba Split: Iris Ban, Diana Junaković, Maja Stojić, Damir Borčić, Brigita Ercegović, Maja Prgomet, Vicko Vidan, Joško Stipanović, Ivan Galić i Vlatka Vela.

Na predstavljanju projekta posjetiteljima su se prigodnim riječima obratile dr.sc. Nansi Ivanišević, predsjednica i voditeljica projekata Prokulture, Vesna Marković, predsjednica LC Marjan i Maja Prgomet, predsjednica Fotokluba Split.

LC Marjan osnovan prije 25 godina je ženski klub u čijem radu predano i ustrajno sudjeluju sve njegove članice. U svom dugom humanitarnom radu organizirale su niz akcija tijekom kojih su prikupile značajna novčana sredstva s kojima su pomogle mnoge kojima je pomoć najpotrebnija. Pomagale su slijepe i slabovidne osobe, stare, nemoćne i bolesne, obitelji lošeg imovinskog stanja, a osobito djecu.

FOTO: Igor Jakšić