Jučer je u okviru programa Adventa u Sinju u Gradskoj galeriji Sikirica bio postavljen Božićni studio Fotokluba Split koja je cijeli dan fotografirala i poklanjala fotografije svima koji su se odlučili stati ispred objektiva. Od 10 do 18 sati u veselom ozračju zabave, smijeha, i poklona za najmlađe nizale su se sjajne fotografije, a raskošno uređen set oduševio je sve prisutne. Ispred Fotokluba fotografirao je Antonio Stipinović, a za dizajn studija, pripremu i print fotografija zaslužene su Iris Ban i Diana Junaković.

Riječ je o konceptu naslijeđenom iz dugogodišnje manifestacije ”Help-Portrait” u kojoj članovi Fotokluba sudjeluju već 12 godina, a kojoj je cilj da fotografi_kinje svoje umijeće fotografiranja poklone svima zainteresiranima i omoguće posjetiteljima da za uspomenu dobiju lijepu, profesionalnu fotografiju i uspomenu za svoj dom.

Kako je Help-Portrait – globalna humanitarna inicijativa koju je osmislio i pokrenuo poznati američki celebrity fotograf Jeremy Cowart – ugašena, Fotoklub Split je projekt odlučio provoditi samostalno, pod novim imenom ”Božićni studio Fotokluba Split”,