Fotoklub Split i Zagreb Design, Art & Architecture Film Festival donese pravu filmsku poslasticu u Kinoteku Zlatna vrata! Sutra, s početkom u 20 sati u Zlatnim vratima nudi se besplatna projekcija izvanrednog dokumentarnog filma Gian Paolo Barbieri: čovjek i ljepota.  Film je hrvatskoj publici premijerno predstavljen na Zagreb Design Art Architecture Film Festivalu prošle godine u listopadu, a u suradnji s kojima je realizirana i projekcija u Splitu.

Gian Paolo Barbieri jedan je od najslavnijih živućih talijanskih fotografija koji je svjetsku slavu stekao snimajući  15 godina za Vogue magazin te kao službeni Armanijev fotograf, a autor je nekih od ikoničnih fotografija – poput svima dobro poznatog crno-bijelog portreta Monice Belluci, ali i brojnih drugih svjetskih zvijezda. Samozatajni modni fotograf čiji je rad nadilazeći dotadašnje kanone i klišeje modne fotografije postavio novu definiciju glamura u Italiji 1960-ih, svoj je umjetnički senzibilitet formirao upravo kroz film i teatar. Dokumentarni film Emiliana Scatarzija kroz intervjue sa suradnicima, prijateljima te samim fotografom gledatelju približava Barbierijev način rada, u kojemu je tijela, odjeću i svijet oko sebe transformirao u estetske znakove, gradeći od njih vizualnu poeziju, ali pritom nikad ne gubeći srž života koji se u njima nalazi. 

DA2 Film Festival prvi je festival u regiji koji objedinjuje filmove na temu dizajna, arhitekture i umjetnosti i

bavi se najintrigantnijom sferom naših života – KREATIVNOŠĆU! DA2 je ujedno i platforma koja ujedinjuje umjetničke svjetove i stvara zajednički prostor kreativnog djelovanja. Ona je mjesto susreta, povezivanja, razmjene iskustva, poticanja, stvaranja i promocije. Filmovi koji se prikazuju svake godine na festivalu natječu se za nagradu ISKRA,  koju međunarodni žiri dodjeljuje najinspirativnijem filmu.


Program je realiziran uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH te se provodi kao dio ”Redovnog godišnjeg programa udruge Fotoklub Split za 2024.” koji je financiran sredstvima Zaklade Kultura nova.