Članovi Fotokluba Split i Turistička zajednica grada Splita i ove su godine tradicionalne poklanjali fotografije kao najljepši božićni poklon!

U subotu, 16. prosinca, Galerija fotografije od 10 do 18 sati bila je pretvorena u raskošan božićni studio, a fotografi splitskog fotokluba Anđela Vidić, Nikola Smernić Žaklina Antonijević, strpljivo su i s osmijehom portretirali sve koji su u Marmontovu pohrlili po svoju božićnu uspomenu. Usprkos buri i hladnoći, smijeha i zabave nije manjkalo, a Božićni studio privukao je brojne posjetitelje koji su s guštom čekali na printanje fotografija. 

Za print su bile zadužene naše članice – Iris Ban, Diana Junaković i Maja Prgomet, koje su dale sve od sebe da svi fotografije dobiju na vrijeme, a čekanje se kratilo slatkišama i poklončićima za najmlađe. Događaj je i ove godine sponzorirala pizzeria Mirakul, donacijama pizza za volontere i članove Fotokluba.

Podsjetimo, Fotoklub Split i Turistička zajednica grada Splita već treću godinu zaredom u okviru Adventa u Splitu organiziraju besplatni božićni studio u samom srcu grada, u Marmontovoj ulici.

Inače, riječ je o manifestaciji koju Fotoklub Split provodi već trinaest godina, ali su dosadašnja izdanja najavljivana kao dio globalne humanitarne inicijative ‘Help-Portrait’, koju je pokrenuo američki celebrity fotograf Jeremy Cowart, s ciljem da se svima, a ne samo zvijezdama, na jedan dan omogući besplatno profesionalno fotografiranje. Kako je inicijativa u međuvremenu ugašena, Fotoklub je odlučio manifestaciju provoditi pod novim imenom ‘Božićni studio Fotokluba Split’ te u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita dijeliti radost i ljubav poklanjajući fotografije za uspomenu.